miércoles, 22 de enero de 2014

TWITTER

Aquesta setmana a bases didàctiques, ens hem centrat en l´eina twitter, en aquest cas, hem utilitzat un nou métode d´aprenentatge mitjançant aquesta pàginaweb elaborant-ne un debat on tota la classe ha participat i ha compartit arguments recolzant les seves opinions.

L´activitat ha durat una setmana. En aquest període de temps, la mestra havia elaborat una taula dividint la classe en dos grups, els que estaben a favor i en contra de l´escola tradicional, un dels temes que més hem treballat en tot aquest curs. En consequència, cadascú havia de publicar en aquesta pàgina web, concretament #edubateeiv un argument raonat que justifiqués allò que defensava. Aquesta pàgina, a més de publicar allò que creguem necessari, també ens mostra els comentaris dels nostres companys inclós d´altres persones que estan interesades en aquest debat i participen. Finalment, l´activitat queda conclosa quan es du a terme en clase, en aquest cas, la classe queda dividida en dos grups i han de contestar una sèrie de preguntes com: un examen por exercir pressió sobre un nin? I en la vida real, no tindran pressió?,o d´altres com: aprendre a pensar o a prendre els constinguts?o fins i tot d´altra i una molt qüestionada avui en dia; es sap més ara que abans?. La veritat és, que són preguntes que sense haber obtingut formació prèvia són dificils argumentar o basar la teva resposta si no conèixes qualsevol autor que conegui de primera mà aquest tema, en aquest cas persones com cal recordar: Zabala o Neus san martí.


Autor: Andrea Tur

D´altra banda, he de dir, que aquest activitat ha resultat un bon métode alhora de d´aplicar-ho en una clase de primària i sobretot una bona experiencia. No tan sols es tracta de demostrar als teus companys i a qualsevol persona allò que saps i conèixes sinó que es tracta de justificar la teva resposta i allò que hi penses del món actual, dels nous métodes que van sorguin i dels advantatges que hi proporcionen. A mesura que a clase anem tratant nous temes i anem aprenent que avui en dia els mestres tenen com a prioritad els seus alumnes, que els llibres de text passen a un segon plànol i que ja no es tracta d´una escola selectiva,sinó d´una escola que utilitza nous mètodes d´orientació als alumnes i per tant com a resultat la clase passa a ser més dinàmica , he de dir, que per a un bon aprenentatge,  si se´n fa un bon ús de twitter,avui en dia, supossaria un gran advantatge, perque l´escola prepara els nins per al futur, ple de tecnologíes i nosaltres formam part d´ella.


Autor: Fumi Yamazaki

No hay comentarios:

Publicar un comentario