domingo, 26 de enero de 2014

EL MEU PLE

En primer lloc, he de dir que aquesta entrada és diferent i especial, perquè és l´ultima entrada d´aquesta assignatura, bases didàctiques. Per tant, no tractarem un nou tema sinó que faré un breu resum de totes aquelles coses que hem anat donant a classe els últims mesos i per tant, penso que serà interessant i emotiu.

En un pincipi he de dir  que des que era petita sempre he somiat arribar a ser  una bona i admirable mestra, possiblement aquesta aficció bé  de voler ajudar als altres, d´orientar-los i ensenyar-los i sobretot formar-los per a la vida. Per arribar a tot això primer hi ha que partir de unes bases teòriques que posteriorment les aplicarem a la pràctica. Sabem que actualment l´escola és de caire constructivista, significa per tant que ensenya per competències i que la font principal és l´alumne, hi ha que orientar-lo i guiar-lo i ensenyar-li el vertader conèixement.Les TICs, també són una font de coneixement que  s´han introduit en l´àmbit educatiu i encara que siguin útils per al seu aprenentatge, hem d´ensenyar l´alumne a distiguir la vertadera informació d´aquella que n´és falsa. Imaginau-vos en un món on no hi hagués escoles, possiblement viuriem en un autentic caos, qui anava a dir que formar a les persones fos tan essencial i imprescindibles, que no es tracta d´un simple coneixement sino de ser capaços de respondre a qualsevol problema, que puguin adaptar-se i conviure en la societat, perquè encara que l´educació sigui important, tot té a veure també amb l´actitud que mostrarà l´educant.

Autora:Andrea Tur
Si he d´ensenyar els meus alumnes, ho faré pensant en el seu futur, els he de demostrar que si jo puc realitzar qualsevol cosa ells també poden, els he de motivar  incitar-los a l´acte educatiu. Per això en aquest ultims mesos, donàvem coses  noves com  per exemple el model TPACK, els deu principis psicopedagògics, havia de lleguir llibres i articles sobre Neus SantMartí, Zabala o Tonucci, etc. M´he adonat que he après molts continguts i ho he fet de manera significativa, perquè a mí ningú m´ha ensenyat  com s´estudia, i tothom ho fa de forma mecànica, memoritzant temes que et serà útil per el dia del exàmen però que si no posses en pràctica es perd. Es curiós viure en una societat que es troba en un canvi constant i al mateix moment estudiar aquest canvi a més de que el vius al moment, l´aprecies i  ho entens, per exemple, l´escola dels nostres avis era de caire tradicional que ja ho he explicat en les publicacions anteriors, i ara actualment l´escola és constructivista. Jo estic estudiant com he d´ensenyar i quins métodes hauré de seguir i el que m´impacta és que a més de saber i anar ampliant el meu coneixement, és saber que aquests procesos són actuals i reals i que ho estic visquen i contemplan dia a dia, que ara ja puc aportar les nostres opinions per fer-ne un mòn millor perquè sé de que tracta, com  he d´ensenyar ,de quina manera, com he de motivar els meus alumnes així com també els he d´avaluar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario